۱۹ مهر ۱۴۰۱، ۱۲:۴۴

رئیس شورای علمای شیعه افغانستان:

ارتباط علمی،عملی حوزه‌های علمیه جهان و تدریس فقه مقارن بیشتر شود

ارتباط علمی،عملی حوزه‌های علمیه جهان و تدریس فقه مقارن بیشتر شود

مدرس رئیس شورای علمای شیعه افغانستان گفت: مبلغان دین باید مسئله ارزشمند تقریب که خاستگاه مذهبی دارد را تبلیغ کنند، از همین رو ترویج گفتمان وحدت در بدنه حوزه، از مهمترین اقدامات مربوطه است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد هاشم صالحی مدرس، رئیس شورای علمای شیعه افغانستان در وبینار هفتم سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی، ضمن تبریک ایام هفته وحدت گفت: صلح، صفا، سازش و صمیمت و اتحاد اسلامی و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام از ضروریات دین مقدس اسلام است. آنقدر آیات و روایات درباره وحدت وارد شده که شاید بر هیچ واجبی آنقدر تأکید نشده است.

وی ادامه داد: پیامبر مکرم (ص) در جامعه اسلامی، الگوی جاودانه رفتار، کردار، گفتار، گذشت، تحمل، بردباری و عفو است و سنت جاودانه ای را برای بشر به ارمغان آورده است؛ در قرآن مجید، از پیامبر مکرم اسلام (ص) به عنوان اسوه حسنه یاد شده است.

رئیس شورای علمای شیعه افغانستان گفت: در طول قرون گذشته در زمینه وحدت و انسجام مسلمین، کوشش‌های زیادی صورت گرفته و تلاش‌های علمای شیعه تا حدی در این زمینه به ثمر نشسته است. حضرت امام خمینی (ره) برای وحدت قدم‌های استواری برداشت و اگر حوزه‌های علمیه با نگرش تمدنی امام راحل همراه نشوند، مسئله تقریب و وحدت پیش نخواهد رفت.

وی ادامه داد: مبلغان دین باید مسئله ارزشمند تقریب که خاستگاه مذهبی دارد را تبلیغ کنند، از همین رو ترویج گفتمان وحدت در بدنه حوزه از مهمترین اقدامات مربوط در این باره است. در راستای وحدت همچنین باید کارهایی نظیر تولید مجلات و نشریات که طبعاً سیره تقریبی داشته باشد، استفتاء از مراجع عظام و نشر استفتائات مرتبط با مسئله تقریب و وحدت، تشکیل چند درس تخصصی درباره فقه الوحده و نظریه التعایش و سیره اهل بیت (ع) در مواجهه با مخالفان، حضور مبلغان وحدت در مساجد و مدارس اهل سنت جهت همدلی و ایجاد وحدت و … صورت گیرد.

آیت الله صالحی مدرس تأکید کرد: برگزاری کنفرانس وحدت فرصتی است تا روی تقریب مذاهب و ایجاد همدلی اسلامی و نفی افراط گرایی و همچنین تقویت جریان علمی فقه مقارن، بیشتر کار شود.
وی همچنین تأکید کرد: باید بر روی روایات ائمه پیرامون وحدت بیشتر کار شود و فقه مقارن در دروس حوزوی گسترش پیدا کند.

کد خبر 5606710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha